bufalodre

BUFALODRE, TRES QUARTANS

Bufalodre tres quartans

 

 

Bufalodre, neix a la ciutat de Valls el 1994. Actualment està format per músics diversos del Camp de Tarragona, una zona on les tradicions i la festa són molt vives, i on encara es conserven peculiaritats musicals poc conegudes i gens interpretades fora de l’àmbit tradicional. Ja introduïts en la música de petits, els membres d’aquesta formació – tot i ser encara molt joves- porten anys treballant, investigant i recopilant maneres d’interpretar, moltes d’elles fossilitzades i oblidades. A partir d’aquí, han elaborat i arranjat temes per a la gent del s. XX , per fer viure de nou una manera de fer música durant temps oblidada.
Els seus membres es dediquen, també, a la docència, pel que fa als mateixos instruments que ells mateixos toquen. Actualment dirigeixen i/o són mestres – entre altres llocs- de l’Aula de Música tradicional de la Generalitat de Catalunya, de l’Aula de Sons de Reus, de l’EMT del Penedès, de l’EMSUC,…
Són músics habituals en festes tradicionals declarades d’interès (valls, Sitges, l’Arboç, Vilafranca, Reus…), però també en les de caire més popular. La versalitat els ha dut a acompanyar un gran nombre d’entremesos: els balls de pastorets de Vilafranca, el ball de Valencians de Tarragona i Reus, el Drac de Valls, el ball de Prims de Reus, el ball parlat de Santa Margarida de la Riera de Gaià,… Per la seva versatilitat musical i instrumental, podreu trobar al grup Bufalodre sonant els seus instruments per carrers, places i escenàris en diferents formacions, mitja cobla, tres quartans, cobla de ministrers o grup de gralles.
El grup està format per:
 • Francesc Sans: sac de gemecs
 • Iris Gayete: flabiol i tambor
 • Dani Carbonell: Tarota

 

 

BUFALODRE, MINISTRERS 

 

 

 

 

 

BUFALODRE, GRALLERS DE VALLS

 

Gralla Vinyoles

Bufalodre, grallers de Valls – grup format per quatre músics del Camp de Tarragona. Els membres d’aquesta formació porten anys treballant, investigant i recopilant material al voltant de la gralla i la música tradicional al nostre país. D’això que la línia grallera que segueixin parteix de la tasca que es va fer a fins fa aproximadament uns cent anys, quan els grallers del tombant del segle XX van allargar les gralles per aconseguir tessitures més greus per als seus arranjaments i noves peces de composició.
Alguns dels seus membres es dediquen, també, a la docència de la gralla. Actualment dirigeixen i/o són mestres – entre altres llocs- de l’Escola de Música Tradicionals del Penedès, de l’Aula de Sons de Reus, de l’Escola Municipal de Música Tradicional de Valls, de l’Aula de Música tradicional de la Generalitat de Catalunya, de l’Escola Municipal de Música de Vilafranca del Penedès…
Són músics habituals en festes tradicionals declarades d’interès com Valls, l’Arboç del Penedès, Vilafranca del Penedès, Reus, Tarragona… acompanyant tot tipus de manifestacions populars.
El grups està format per:
 • Francesc Sans: gralla primera
 • Iris Gayete: gralla segona
 • Ferran Benach: gralla baixa
 • Nando Taló: timbal

Una resposta to “bufalodre”

 1. hola macos, tingueu molt bones festes
  que defequi bé el tió
  al pare noel, ni les restes!
  i al dimoni, que déu n’hi dó

  apa, fins ben aviat

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

 
A %d bloguers els agrada això: